Posted on Leave a comment

Низький Поріг Входу: 7 Професій В It Для Нетехнарів

Для багатьох дівчат це стає ключовим фактором при виборі кар’єри. Багато людей хоча б раз чули, що в напрямку QA низький поріг входу в професію. Однак якщо ви прокинулися вранці, вирішили стати тестувальником і надіслали курси тестувальника відгуки своє резюме на кілька вакансій, то навряд вам одразу ж зателефонують і візьмуть на роботу. Вимоги до тестувальників-початківців стали жорсткішими, отож доведеться пройти попередню підготовку, перш ніж пробувати свої сили в QA. Слід розуміти, що тут мало кому будуть цікаві гарні мовні звороти і довгі речення з купою епітетів. Ну і, само собою, хоч трохи розбиратися в тому, про що пишете.

як обрати професію в айти

Банки Запустили Сервіс Миттєвих Платежів «прозора Мережа»: Що Це Означає Для Українців, Бізнесу Та Держави?

Під час співбесіди пам’ятайте про ваші сильні сторони як ІТ-світчера. Розповідайте про ситуації під час навчання та стажування, які їх демонструють. А от надто активно звертатися до минулого досвіду, не релевантного новій професії, не слід. Усі навчальні програми GoIT та Neoversity побудовані з опорою на скілсет вакансії — навички, які роботодавець очікує побачити у кандидата. Часто проміжні домашні завдання в онлайн-курсі GoIT — це тестові, з якими людина стикається під час працевлаштування. А фінальні завдання — проєкти, що можна покласти у своє професійне портфоліо.‍‍70% часу студенти присвячують практичним завданням — як індивідуальним, так і груповим.

Як Підготуватися До Пошуку Першої Роботи Та Де Саме Її Шукати

як обрати професію в айти

Також не знижується попит на спеціалістів, які вивчають JavaScript, HTML і CSS, Java, C #, Golang (Go), Python. Кар’єрна консультантка Юлія Шишенко серед технічних напрямків радить звернути увагу на професію DevOps, комп’ютерну інженерію та розробку архітектури, кібербезпеку. Займайтесь тим, що особисто вам подобається.Робота, яка не приносить задоволення, робить людину нещасною.

Ви В Пошуку It Професії Для Себе? Поділіться Думками Та Спостереженнями В Коментарях Нижче!

Водночас інтернет рясніє рекламою курсів, які обіцяють легкий вхід в IT, і пропонують за кілька місяців стати QA-фахівцем чи дизайнером. Вивчитися саме на ці спеціальності виявилося найбільше охочих. Тобто вас не цікавить інформація по темі, а ви просто хочете сховати свої інтелектуальні здібності за вимогою виконання незрозумілої роботи від ваших критиків? Нагадю, що ви навіть не змогли поки вказати за помилкові факти в коментарі, що демонструє безглуздість ваших тверджень.

  • А також розглянемо глобальні приклади успішних жінок в ІТ.
  • Її експертність у цих областях допомагає створювати інноваційні рішення, які впливають на розвиток технічної сфери.
  • Водночас недосвідчений спеціаліст може зіпсувати й досконалу роботу моделлера.
  • Це був перший у світі дрон, що вмів їздити, літати й плавати.

На допомогу у виборі прийдуть реальні відгуки від студентів та оцінка програми, яку вам пропонують. Якщо у вас є знайомі, які вже працюють в ІТ-сфері, а особливо – по спеціальності, яку ви плануєте отримати, спитайте їхньої думки. Існує велика вірогідність, що вони самі, або їх колеги на нинішний роботі навчалися на таких курсах, і якісь із них порадять із one hundred pc впевненістю, а якісь – оминати. Адже скільки б не було в компанії грошей на рекламу, все одно найкраще працює сарафанне радіо. Підходить тим, хто не уявляє себе без пера, а точніше, без постійної кількості літер. Залежно від посади і при наявності хисту, копірайтером може стати як людина з мінімальним досвідом роботи чи студент, так і той, хто вже багато чого бачив і написав не один мільйон знаків.

Не соромтеся ставити запитання та просити про рекомендації — це допоможе у працевлаштуванні за кордоном. Резюме має бути структуроване та легке для візуального сприйняття. Для цього можна використовувати один з безплатних онлайн-сервісів, радить Анна Халімон, директорка рекрутменту ІТ-компанії Ciklum. Крім цього, онлайн-сервіси стануть у пригоді для перевірки резюме на помилки перед тим, як надсилати його роботодавцю.

Інша справа – якщо підлітку цікаво, як створювати ігри, що для цього потрібно вчити. Тоді варто звернути увагу на можливу схильність до ІТ. Не знаєте, що вам буде краще і в чому ви зможете максимально себе реалізувати.

Тому важливо орієнтуватись в тому, який фахівець відповідає за ту чи іншу ділянку роботи. А також розібратись у продукті компанії, щоб розуміти, з чим ви працюєте і хто працює з вами. Психолог, економіст, суддя, лікар – усі ці професії свого часу вважалися популярними або прибутковими. Сьогодні ж новою Меккою стають ІТ-спеціальності, що вважаються перспективними та затребуваними в усьому світі. Працювати на таких престижних районах як київський Unit city або айті парк у Львові та заробляти як європеєць – звучить привабливо. Дочитавши цю статтю ви отримаєте приблизний план, як стати айтішником або раз і назавжди зрозумієте, що ця професія не для вас.

Нерідко, коли людина з хорошим знанням англійської мови може претендувати на зарплату вдвічі більшу, ніж людина з аналогічними знаннями, але без неї. Гарний спеціаліст із досвідом роботи понад п’ять років може заробляти понад $5000, що рідкість для будь-якої іншої сфери в нашій країні. Середній час 1500 годин не говорить ні про що, поки не стане зрозумілий обсяг робіт на кожен день. Якщо розбити навчання на three години на день, то отримаємо 500 навчальних днів, що приблизно складе півтора року з урахуванням нечастих вихідних від навчання.

І за допомогою цієї статті, сподіваємося, ви трохи більше дізнаєтеся про себе та про те, яка професія вам підходить. Перше, з чого варто почати — це аналіз власних інтересів. IT сфера охоплює безліч напрямків, і кожен з них має свої особливості. Наприклад, якщо вам цікаво створювати продукти, які бачать користувачі, вам підійде веб-розробка або UX/UI-дизайн. Якщо ж ви більше захоплюєтеся аналізом даних або створенням алгоритмів, варто звернути увагу на Data Science або програмування. На допомогу можуть прийти безкоштовні джерела, як-то онлайн-туторіали чи блоги великих компаній, які мають безліч корисних матеріалів на цікаву для вас тему.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *